Nema greške

  0
  77

  “I kada grešiš, ne priznaj” osnovna je deviza ovdašnjih vlastodržaca, pored dolara, evra i zlatnih poluga dabome. Uostalom, i goli car je nastavio da paradira čak i nakon što je shvatio da je namagarčen. Carevi, naime, uvek računaju na strahopoštovanje podanika. I u bajkama i na javi. Znaju oni da su skutonoše u većini. Barem onoj koja paradu gleda. A ti se jedino u carevim očima i broje.

  i-bi-nedelja
  Čizma glavu čuva, a patika staklo

  Šefe, zasr…ovaj, grdno smo pogrešili sa zatvaranjem škola. Bune se roditelji, bune i učitelji da nisu spremni za onlajn nastavu, da deca ništa neće naučiti. Sad me Natalija zove, plače, kaže da je svi napadaju, a ona ništa o prosveti i ne zna. Uostalom, znaš da je šefica Izbornog štaba. To nam je sad prioritet”, uzbuđeno su iz kabrioleta Ujedinjene Srpske raportirali svom vrhovnom autoritetu.

  Šta sad zaj..ovaj, šta mi to reče? Ko se buni? Šta oni znaju, valjda sam ja taj koji procenjujem situaciju. Evo sam i Šalena sad obavestio da škole ima da se zatvore i kvit. Pa nisam džaba unuku obećao da neće raditi. Jest’, moj unuk može i da ne ide u školu. Ko bi njemu dao neopravdani? Nego je on obećao svojim drugarima. Rekao im da je njegov deda nešto kao vrhovni bog koji može da jednim potezom otvori i zatvori, ne samo škole, nego i fabrike. I, šta sad? Ne mogu unuka da razočaram”, reče Baja i prekide vezu. Jerbo se zna da kad car nešto obeća, to car i ispuni.

  I ne samo da je znanje ustuknulo pred takvom ljudskom veličinom, nego je ustuknula i korona.

  Sedam dana je virus obigravao oko škola, kucao na vrata, jurio kroz hodnike i zbornice, ali, avaj. Ni jedno dete nije mogao da stigne, barem ne u školi. I sad, kad smo izmorili virus, videla ga i predsednica na nekoj banderi da dahće od iscrpljenosti, komotno možemo opet otvoriti škole.

  Otvoreni za sve opcije su prošle sedmice bili I u DNS-u. Najpre je Nešić rekao da će svi odbori koji ne poštuju direktivu biti raspušteni. Onda je predsedništvo donelo odluku da svi odbori poštuju direktivu koja, ukratko, glasi: “Gledajte s’ kim ćete da profitirate!”

  Posle se iz njihovih redova moglo čuti da od ove sedmice ništa neće biti isto u RS. Vreme se definitivno popravilo. Odavno toplija i sunčanija sedmica nije bila. Ako je i od DNS-a, dosta je.

  Ako nekada posumnjate u opravdanost plaćanja pretplate, konstatujemo da je svaka marka za RTRS ove sedmice opravdana. Da ih nije, promakla bi nam bizarnost da je načelnik inspektorata u Bijeljini smenjen jer nije hteo da vrbuje glasače za Selaka i SPS, pošto, kako stoji u vesti javnog nam servisa, već pripada SNSD-u. I tako, da parafraziramo Duška Radovića, nisu vredne te stranke, nego njihovi pripadnici koji su verni, makar i bez pozicije načelnika ostali. Na kojoj ne bi ni bili da nisu u stranci. I, tako, opet da se poslužimo parafrazom, nije važno koju instituciju urušavate sve dok pravoj stranci služite.

  Sigurno ste i vi imali neku drugaricu zbog koje ste se našli u neprijatnoj situaciji, na mestu na kome ne želite da budete. Problem je komplikovaniji kada dve osobe, tačnije dve funkcionerke, dele isto telo. Elem, koliko juče, a nije prvi put, potpredsednica stranke je uzela lik i odelo predsednice RS i odvukla je na otvaranje seoske rasvete. Javni servis je, razumljivo, izvestio javnost i o tome da u ovom selu više prosto nema šta da se uradi. Ono što nisu rekli je da je rasveta polovna, odnekud prebačena, ali to nije ni bitno. Kao da će meštani znati jel’ moderna il’ polovna kad su do juče bauljali po mraku. Svima je bilo jasno i da je predsednica čas doktorica Džekil, čas gospođa Hajd s’ milim Bogom. Izgleda da je na ovim prostorima egzorcista preko potreban. Malo, malo pa čujemo kako je neki stranački funkcioner zaposeo državnog.

  Evo, recimo, neki lik, isto tako neki funkcioner, je prošle nedelje računao koliko ga košta lečenje jednog obolelog od korona virusa. Ispalo je da je dao dodatnih 35O miliona da osnaži zdravstveni sistem, što je daleko više od 28O miliona koliko je, kažu zlobnici, opljačkano iz fabrike RAOP.

  Pa da nismo izvlačili pare, kako bi vas danas lečili?”, logično je pitanje i prirodna odbrana onih koji su učestvovali u tome. Ne bi oni to zbog sebe, nego su znali da će da nam zatreba. Mi bi to sve potrošili, a oni su u šteku čuvali za crne dane. Zato oni i vladaju jerbo su tako mudri.

  I tako je našem Baji zapala najgora, da ne kažemo gorka pilula. Kao da nije dovoljno što se već toliko godina troši i bori da nas prosvetli i među razvijene države dovede, nego sad mora i da nas leči. Iz svog džepa 2 hiljade po obolelom.  Sreća pa ima metar preko leđa. A može i da se zadužuje dok teče struje i Elektroprivrede. Drugačije taj teret ne bi izdržao.

  POSTAVI ODGOVOR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име