ERS: Tepavčević nema uvid u finansije, ZP “RiTE Gacko” prihvatilo dug prema ERS

0
86

Nastavljena su međusobna optuživanja „Elektroprivrede Republike Srpske“ (ERS) i Konfederacije sindikata o dugovanjima između Matičnog preduzeća i „Rudnika i termoelektrane Gacko“.

ers

Na otvoreno pismo koje je Konfederacija sindikata uputila danas Vladi i ERS, iz Matičnog preduzeća ERS su takođe odgovorili otvorenim pismom predsjedniku Konfederacija sindikata RS Željku Tepavčeviću.

Iz ERS navode da je Tepavčević „ponovo iznio niz netačnih podataka o međusobnim finansijskim odnosima ERS i `Rudnika i termoelektrane Gacko`“.

„Obzirom da uvid u međusobna potraživanja ERS i zavisnih preduzeća imaju samo  finansije pomenutih preduzeća, postavlja se pitanje koji je izvor lažnih podataka koje plasira Tepavčević i otkuda mu netačne informacije, jer kao sindikalac ne može imati uvid u finansijske dokumente. Takođe, postavlja se pitanje ko mu tumači iste, obzirom da nije ekonomske struke“, navedeno je u otvorenom pismu ERS.

Tepavčevićeve tvrdnje ocjenjuju netačnim i paušalnim, ističući da se o potraživanjima Matičnog preduzeća prema „RiTE Gacko“ već izjasnila Uprava Rudnika i termoelektrane čiji je direktor Miodrag Šešlija potpisom na zapisnik o usklađivanju obaveza i potraživanja na dan 31. decembar 2020. godine prihvatio dug koji „RiTE Gacko“ ima prema ERS u iznosu od  29.964.273 KM.

„Za Upravu „RiTE Gacko“ ostao je sporan iznos duga od 7.206.528  KM, a to će biti jedna od tema sjednice Uprava „RiTE Gacko“ i Matičnog preduzeća“, naglasili su u ERS.

„Željko Tepavčević nije član Uprave niti donosilac odluka u  RiTE Gacko, niti u Matičnom preduzeću, pa se postavlja pitanje sa kojim ciljem i namjerom konstantno narušava odnose i pokušava da ugrozi ugled najznačajnije kompanije u Republici Srpskoj“, ističu u ERS.

Iznijeli su i niz kvalifikacija na račun Tepavčevića, a njihovo cijelo pismo možete pročitati OVDJE.

Podsjećamo, portal CAPITAL prenio je danas otvoreno pismo koje je Konfederacija sindikata, kojom rukovodi Tepavčević, uputila Vladi i ERS, a u kojem se navodi da ERS obmanjuje javnost iznošenjem netačnih informacija i da je očigledno da generalni direktor Luka Petrović „ne zna da sabere dugovanja koja Matično preduzeće ima prema `RiTE Gacko`“.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име